bliv bedre klar til at tage dit kørekort

Hvad er kørelærerens rolle og hvad lægger kørelæreren mærke til, når I kører? Få svaret her i goodways køreskole-blog.

Bliv klar til at køre bil

Kørelærerens rolle i læringen af ​​at køre bil er afgørende. En god kørelærer er den første og måske vigtigste person, en ny bilist møder, når de skal lære at køre bil. Kørelæreren har en væsentlig opgave i at sikre, at den nye bilist får den nødvendige viden og erfaring til at køre bil på en sikker og ansvarlig måde.

En kørelærer lægger mærke til en række ting, når de kører med en elev.

Først og fremmest ser de på bilistens opførsel i trafikken.

De lægger vægt på, om bilisten følger trafikreglerne, såsom at holde den rigtige hastighed, undgå hastighedsovertrædelser og følge færdselseglerne. De ser også på, om bilisten følger deres indre vejledning, såsom at sætte siger tætterne i god tid og at bruge deres spejle og signaler på korrekt vis.

En kørelærer lægger også vægt på bilistens evne til at tænke og reagere i en trafikal situation.

De ser på, om bilisten kan tænke hurtigt og træffe beslutninger i en trafikal situation, såsom at undgå en kollision med en anden bil eller at undgå et fodgængerovergang. De ser også på, om bilisten er opmærksom og vågen i trafikken og har god dømmekraft.

En anden ting, en kørelærer lægger mærke til, er bilistens tekniske færdigheder.

 

De ser på, om bilisten har god kontrol over bilen, såsom at undgå at slippe rattet eller at bruge bremserne på korrekt vis. De ser også på, om bilisten har en god forståelse for bilens systemer, såsom at vide, hvordan man bruger blinklysene eller varmeanlægget.

Endelig lægger en kørelærer vægt på bilistens selvtillid og selvtillid.

De ser på, om bilisten er afslappet og selvsikker, når de kører, og om de er villige til at tage risici og tage beslutninger i en trafikal situation. De ser også på, om bilisten har en positiv holdning til læring og ønsker at blive en bilist, der kan og vil færdes sig sikkert i trafikken.

En kørelærer med flere års erfaring har oplevet stort set, alt hvad der kan ske på vejen.

 

Så du skal ikke være bange for at blive flov, eller komme til at gøre noget galt. Bare sørg for at du, kørelæreren og folk i trafikken ikke kommer til skade. De mere komiske ting, som at starte bilen, mens håndbremsen stadig er trukket, og lignende, kan du være sikker på, at din kørelærer har set masser af gange. Du vil blive vejledt få gode rutiner, og hvad du skal være opmærksom på i forskellige situationer i trafikken.

Det er i din kørelærers interesse, at du får dit kørekort, og bliver en god bilist, der kan færdes sikkert i trafikken

Forestil dig en ny bilist, der er i et uheld. Hvad tror du, er det første folk vil spørge ind til? Hvem var din køreskole og din kørelærer? 

Hvis du vil læse, hvad andre har haft af oplevelser med at køre med Goodway, så besøg vores Trustpilot profil ← her.
Bemærk: Vi er i gang med en navneændring fra Trafik Start til Goodway. 

Få køreundervisning
så du kan få et kørekort

Book holdstart
close slider
Tlf. 60 60 88 89