Beregn bremselængde

Bremselængden er den afstand, som et køretøj skal køre, før det stopper fuldstændigt, når man bremser med maksimal kraft. Det er en væsentlig faktor at tage hensyn til i trafikken, da det kan have stor betydning for sikkerhed for bilister, cyklister og fodgængere.

Du kan hurtigt beregne din her. En standard bil vejer mellem 1.000 og 1.500 kg. Du skal naturligvis også inkludere den samlede vægt på de passagerer, der kører i bilen, for at få den mest præcise bremsevægt. Du kan se vægten på din bil, bed at indtaste nummerplader hos autoregister.dk.Bremselængde beregner

Bremselængde i forhold til bils vægt
Konverter kilometer i timen til meter per sekund
Hvilke faktorer afgør bremselængden?

Bremselængden afhænger af en række faktorer, herunder hastighed, vejens tilstand, bilens vægt, antal passagere, og bremseevne. Det er derfor afgørende, at man forstår de faktorer, der påvirker bremselængden.

En væsentlig faktor, der påvirker bremselængden, er vejens tilstand. En glat vej vil forlænge bremselængden, da bilens dæk vil have sværere ved at få et godt greb om vejenc.

Bremselængden påvirkes naturligvis også  af bilens hastighed. Jo hurtigere bilen kører, desto længere vil bremselængden være. Det skyldes, at bilen har mere energi, når den kører hurtigere, og at det tager længere tid at bremse denne energi ned. 

Hvor hurtigt kører du egentlig?

Vi kan have svært ved at forholde os til kilometer i timen. Derfor har vi lavet en udregner, der konverterer kilometer i timen til meter per sekund.

Bilens vægt er afgørende

Bilens vægt spiller også en vigtig rolle i beregningen af bremselængden. En tung bil vil kræve længere tid at bremse ned end en let bil, da det tager længere tid at stoppe den ekstra masse. Ligeledes vil en bil med en bedre bremseevne have en kortere bremselængde end en bil med en dårligere bremseevne, da den bedre bil vil være i stand til at bremse ned hurtigere.

Du kan se vægten på din bil, ved at indtaste nummerplader hos autoregister.dk <–

Akvaplaningshastighed

Akvaplaningshastigheden er den hastighed, hvor vejens overflade bliver så våd, at dækkene mister deres greb om vejen. Når bilen når denne hastighed, vil bremselængden øges drastisk, da bilen vil have sværere ved at bremse ned på en våd vej. Det er derfor afgørende, at man sænker sin hastighed, når vejene er våde, for at undgå akvaplaning og øge sikkerheden i trafikken.

Hvordan beregner man bremselængde?

For at beregne bremselængden kan man anvende denne matematiske formel: Bremselængden = v^2 / 2 * g * (Ubrems + s) * 3,6^2. Her er v hastigheden i Km/t, g er tyngdeaccelerationen (som er 9,81 m/s), Ubrems er middelfriktionskoefficienten og s er længegradienten.

Og hvis du synes, det virker en smule kompliceret, så kan du også bruge vores bremselængeberegner længere oppe.

Tag kontakt til os, hvis du vil tage et kørekort

Book holdstart
close slider
Tlf. 60 60 88 89