Sådan kører du sikkert, når vejrguderne (DMI) er i dårligt humør

Tips til at køre i dårligt vejr

Kørsel i stærk sne, tåge eller regn kan være en udfordring, da det kan øge risikoen for ulykker og gøre vejene mere glatte og farlige.

  1. Tjek din bil: Sørg for, at bilen er i god stand og har gode dæk, der er egnet til vådt vejr. Sørg også for, at du har godt udsyn ved at tjekke vinduesviskerne og sørge for, at de fungerer ordentligt.
  2. Reducer hastigheden: Reducer hastigheden og kør langsomt i stærk sne og regn. Det vil øge din reaktionstid og gøre det nemmere at undgå ulykker. Men kør ikke uforsvarligt langsomt på motorveje. Og vær sikker på at holde ind til højre.
  3. Hold god afstand: Hold god afstand til bilen foran dig, så du har plads til at stoppe i tilfælde af nødstop. Generelt skal du holde mindst en afstand på 2 sekunder til bilen foran dig i vådt vejr. Så lad der gerne være mindst to striber op til den næste bil, når du kører – i al slags vejr, men især når det er dårligt vejr.
  4. Undgå panik: Hvis bilen begynder at glide eller miste kontrollen, skal du undgå at panikke og ændre hastigheden pludseligt. I stedet skal du gradvist reducere hastigheden ved at slippe gaspedalen og kontrollere bilen. Hold rattet i ro.
  5. Vær opmærksom på vejskilte: Vær opmærksom på vejskilte, der angiver hastighedsbegrænsninger og andre sikkerhedsregler.
  6. Vær opmærksom på andre bilister: Vær opmærksom på andre bilister og fodgængere, og sørg for at give dem nok plads og ikke overhale dem i stærk sne eller regn.
  7. Brug sikkerhedssele: Sørg for at bære sikkerhedssele, da de vil beskytte dig i tilfælde af ulykker. Bær altid sikkerhedssele.
  8. Lad være med at bremse for hårdt: Lad være med at bremse for hårdt, da det kan føre til, at bilen begynder at glide. I stedet skal du gradvist bremse ved at slippe speederen og bruge bremserne.
  9. Lad være med at køre i stærk sne eller regn, hvis det ikke er nødvendigt: Et glat underlag kan stærkt reducere din bremselængde.

Vil du lære at køre
i alt slags vejr?

Book holdstart
close slider
Tlf. 60 60 88 89