En af de mest forstyrrende faktorer, når man kører, er reduceret sigtbarhed.
Det kan forekomme ved tung regn, sne, såvel som tåge. 

Her får du vores top tips til, hvordan du kører bedre og sikkert i tåge.
Kørsel i tåge. De bedste tips til sikkerr kørsel i tåget vejr.

Husk, i tåget kørsel, kan det være svært at se om en bil kører eller er stoppet.

For mange uheld sker, når en bilist ikke kan se hvorvidt en bil længere fremme er stoppet, men billisten bagi, tror at billisten foran er i bevægelse. Så husk, hvis du absolut skal stoppe, når det er tåget, at køre forsvarligt ind til siden. Sluk dine lys, for at undgå, at du bliver set som en bilist i bevægelse, når du er parkeret.

  1. For mange uheld sker, når en bilist ikke kan se, hvorvidt en bil længere fremme er stoppet, men vedkommende tror, er i bevægelse. Så husk at køre forsvarligt ind til siden hvis du absolut skal stoppe, når det er tåget. Sluk dine lys, for at undgå, at du bliver set som en bilist i bevægelse, når du er parkeret.
  2. Brug tågelygterne. Tågelygter er specielt designet til at give bedre udsyn, når der er tåge, men lige så vigtigt, hjælpe andre bilister til at se dig. Dine normale lygter er naturligvis også synlige i tåge, og der er ingen krav om, at du skal bruge tågelygter, men hvis du er involveret i en ulykke, når det er tåget, vil du stå stærkere i forbindelse med en forsikringssag.

    I Danmark siger loven, at du skal køre med nærlys eller kørelys hele døgnet. Og når det er tåget, er det en god idé at tænde tågelygterne. Men bemærk, at det er ikke alle, der gør dette. Så du kan ikke garantere, at andre bilister er lige så synlige som dig. Dette er blot noget, du skal være opmærksom på.

  3. Kør kun så hurtigt, som vejret og omgivelserne tillader. Hvis det er tåget, og du har stærkt reduceret sigtbarhed, så sænk tempoet – for din og andres sikkerhed. Vi har en tendens til at stærkt fejlbedømme bremselængder. Er du interesseret i, hvor lang tid din bil er om at bremse, så brug vores → bremselængdeberegner.
  4. Kørsel i tåge kræver ekstra forsigtighed. Så hold længere afstand, end du normalt ville gøre. Hold gerne tre sekunders afstand til det forankørende køretøj i tilfælde af, at de laver en nødopbremsning.
  5. Kør ikke nødvendigvis stærkere, fordi du har en bilist, der lægger sig tæt bag ved. Sænk langsomt hastigheden, så vedkommende, der har alt for travlt med at komme hjem til aftensmaden, kan overhale dig.
  6. Brug dine sidespejle og bakspejl, inden du bremser. Vær sikker på, at eventuelle køretøjer bag dig er langt nok væk og kan nå at bremse op, inden du bremser op. På den måde undgår du, at der sker et uheld.
  7. Kan du ikke se trafikken, så rul vinduet ned og hør efter den. Du behøver kun at rulle vinduet lidt ned (og slukke for bilradioen), for at få en idé om, om der er trafik i nærheden.

Bemærk: Dette er en guide, men når alt kommer til alt, er det vigtigt, at du er årvågen og lægger mærke til omgivelserne, når du kører i tåge.

Vil du lære at køre
i al slags vejr?

Book holdstart
close slider
Tlf. 60 60 88 89